Fjärde söndagen efter trettondagen, 28 jan-3 feb:
Jesus är vårt hopp.

Bibeln, Johannes 5:1-9.

Sedan inföll en av judarnas högtider, och Jesus gick upp till Jerusalem. Vid fårdammen i Jerusalem finns ett bad med det hebreiska namnet Betesda. Det har fem pelargångar, och i dem låg en mängd sjuka, blinda, lama och lytta. Där fanns en man som hade varit sjuk i trettioåtta år. Då Jesus såg honom ligga där och fick veta att han varit sjuk länge frågade han honom: "Vill du bli frisk?" Den sjuke svarade: "Herre, jag har ingen som kan hjälpa mig ner i bassängen när vattnet börjar svalla. Medan jag försöker ta mig dit hinner någon annan ner före mig." Jesus sade till honom: "Stig upp, ta din bädd och gå." Genast blev mannen frisk och tog sin bädd och gick.


En kurs i mirakler, T22:IV.6.

Till alla som delar Guds Kärlek ges nåden att vara givarna av det som de har tagit emot. Och på så sätt lär de sig att det är deras för evigt. Alla barriärer försvinner när de kommer, på samma sätt som varje hinder som förut tycktes uppstå och blockera deras väg slutligen blev övervunnet. Denna slöja som du och din broder lyfter tillsammans öppnar vägen till sanningen för fler än er. De som låter illusionerna lyftas från sina sinnen är den här världens frälsare, och de vandrar i världen tillsammans med sin Förlossare, och bär med sig Hans budskap om hopp och frihet och befrielse från lidande till alla som behöver ett mirakel för sin frälsning.


En kurs i kärlek, K:2.15.

Låt inte skepnader från det förgångna visa dig vägen bortom illusioner till nuet. Vänd dig inåt till den i dig som vet vägen. Kristus är i dig och du vilar i Gud. Jag gav löftet att aldrig lämna dig och att aldrig lämna dig utan tröst. Den heliga anden har givit dig den tröst du kunde acceptera i ditt bekymrade sinne. Vänd dig nu till mig så att jag får trösta ditt bekymrade hjärta.

Lars@Gimstedt.se, Poppelvägen 20 58731 Linköping, 0709-744615