Tredje söndagen efter påsk: Den gode herden.


Bibeln: Johannes 10:11-16

Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren. Den som är lejd och inte är herde och inte äger fåren, han överger fåren och flyr när han ser vargen komma, och vargen river dem och skingrar hjorden. Han är ju lejd och bryr sig inte om fåren. Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och de känner mig, liksom Fadern känner mig och jag känner Fadern. Och jag ger mitt liv för fåren. Jag har också andra får, som inte hör till den här fållan. Också dem måste jag leda, och de skall lyssna till min röst, och det skall bli en hjord och en herde.


En kurs i mirakler: T4:VII.8

De sant hjälpsamma är Guds mirakelarbetare som jag leder, tills vi alla är förenade i Rikets glädje. Jag kommer att leda dig dit där du kan vara sant hjälpsam, och till var och en som kan följa min vägledning genom dig.


En kurs i kärlek: A2:13.3

Så länge du är här har du en persona. Även om denna persona inte längre är ett ego-själv utan ett Kristus­själv, är den likväl en persona. Detta är det ”du” som skrattar och älskar och gråter och delar med vänner i en värld som nu är annor­lunda än den som du en gång varseblev. Jag känner denna värld och jag är här för att vägleda dig genom den. Även jag är vän till dig.


Lars@Gimstedt.se, Poppelvägen 20 58731 Linköping, 0709-744615